Presentació Llibre i Documental MM a Can Deu

Vàren parlar: Montserrat Ponsa, Xavier Badia, Inma Prieto, Rafael de la Rubia, Carles Martín, Álvaro Orús, Mercè Duch i Carlos Hornero, d'esquerra a dreta.

El passat dia 5 de novembre, a les 19 hores, a la Sala d’actes del Centre Cívic de Can Deu, es varen presentar el Llibre i el Documental sobre la Marxa Mundial per la Pau i la No-Violència.

Varen intervenir: Rafael de la Rubia, Coordinador i Portaveu Internacional de la Marxa Mundial, Álvaro Orús, realitzador del Documental i membre de l’Equip Base,   Carles Martín, Portaveu de la Marxa Mundial a Catalunya,     Montserrat Ponsa, membre permanent de l’Equip Base,  Inma Prieto, responsable de Salut i membre de l’Equip Base, Xavier Badia, Director de l’Oficina per la Promoció de la Pau de la Generalitat i Carlos Hornero, conseller del Districte de Les Corts.

Les imatges de l’acte es poden veure aquí.

Tant el llibre com el documental són documents-testimoni que recullen el més rellevant de la primera marxa realitzada en la història recorrent tots els continents: Durant 94 dies 120 activistes van recórrer uns 100 països proposant la Pau i la No-violència com a única sortida a aquesta societat violenta.

La gran quantitat d’adhesions recollides en el camí, entre les quals s’inclouen Premis Nobel, presidents i personatges de rellevància internacional en tots els camps, i, sobretot, la gran quantitat de mobilitzacions populars que la van acompanyar, reflecteixen que la proposta de la marxa ha sintonitzat amb una nova sensibilitat mundial, comuna a gents de diferents cultures i de totes les edats del planeta. En molts llocs la MM es va convertir en una gran manifestació unitària, un catalitzador de milers de formes diverses unides en la intenció comuna de lluitar contra la violència.